,,Parlamentul Persoanelor cu Dizabilități”, eveniment organizat de Consiliul Național al Dizabilității din România, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

INVESTIM ÎNCREDERE. PROMOVĂM VALORI. SALVĂM ZÂMBETE.

,,Parlamentul Persoanelor cu Dizabilități”, eveniment organizat de Consiliul Național al Dizabilității din România, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

decembrie 9, 2022 EVENIMENTE 0
64

Sub patronajul Președintelui Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) a organizat ,,Parlamentul Persoanelor cu Dizabilități”, în data de 3 decembrie, 2022, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Evenimentul a avut loc în Parlamentul României, Camera Deputaților, în intervalul orar 12 – 16, în Salonul de Recepții, din cadrul Centrului Internațional de Conferințe, și a cuprins trei componente:

1. Deschiderea de către reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului și ai instituțiilor publice;

– prezentarea unei diagnoze a situației persoanelor cu dizabilități în cadrul discursurilor susținute de persoane cu dizabilități;

– discursuri motivaționale, susținute de persoane cu dizabilități care au parcurs cu succes diferite studii, persoane care s-au angajat și au păstrat locul de muncă, și discursuri legate de participarea politică a persoanelor cu dizabilități.

2. Angajatori incluzivi.

3. Două ore de networking, timp în care s-a servit masa, și participanții au legat prietenii, au obținut contacte pentru viitoare parteneriate, au cunoscut oportunități de angajare etc. Din experiența noastră, persoanele cu dizabilități își doresc cel mai mult să interacționeze, iar noi am planificat-o într-un mod constructiv.

Au participat aproximativ 400 de persoane cu dizabilități și însoțitori la eveniment.  www.jurnal-social.ro

Asociația Help and Advice a fost prezentă la eveniment prin participarea președintelui, Alexa Radu.

La Parlamentul Persoanelor cu Dizabilități au participat și au rămas alături de persoanele cu dizabilități pe toată durata evenimentului următorii: domnul Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale; domnul Mihai TOMESCU, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități; domnul Petre DINICĂ, director al Direcției Drepturi Persoane cu Dizabilități, din cadrul ANPD;  domnul Alexandru BĂLĂNESCU, consilier, Instituția Avocatul Poporului; doamna senator Arina MOȘ, mandatată de președinta Senatului, doamna Alina Gorghiu;  doamna deputat Oana ȚOIU, din partea grupului parlamentar USR;  doamna dr. Mirabela Elena CHIVU, directorul medical al Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Anual, în data de 3 decembrie, celebrăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (,,International Day of People with Disability”), cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Sursa: https://www.facebook.com/jurnalsocial/,

www.jurnal-social.ro

Prezența activă a reprezentanților persoanelor cu dizabilități și implicarea acestora alături de factorii politici cu putere decizională contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități în Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.