BOTOȘANI ACCESIBILIZAT

INVESTIM ÎNCREDERE. PROMOVĂM VALORI. SALVĂM ZÂMBETE.

BOTOȘANI ACCESIBILIZAT

iulie 11, 2019 Proiecte 0

Primăria Botoşani găzduiește marți, 26 februarie a.c., orele 13.00, în Sala “Mihai Eminescu” a Primăriei Municipiului Botoșani o dezbaterea publică a proiectului Botoșani Accesibilizat, cu tema  ”Să asigurăm o viață independentă pentru persoanele cu dizabilități”, organizată de către Asociația Națională a Surzilor din România, filiala Botoșani, în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Help and Advice, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Centrul de Consiliere Psihascend – Proiect Dizab-Tin-Act.

Dl. Daniel Hliban, director Asociația Națională a Surzilor din România, Filiala Botoșani, a declarat că dezbaterea publică va avea ca puncte de interes conștientizarea administrației publice locale asupra deficiențelor existente la infrastructura stradal-pietonală a municipiului Botoșani din perspectiva adaptării spațiului fizic la nevoile persoanelor cu dizabilități, conform prevederilor Legii nr. 448/2006 rep. și a normativului NP 051 – 2012 aprobat prin Ordinul 189/2013.

Cu acest prilej va fi lansat Ghidul “Informații folositoare pentru o mai bună comunicare cu o persoană surdă” al Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Botoșani

Dezbaterea are ca scop stabilirea în buget a sumelor necesare remedierii deficiențelor constatate; stabilirea unui plan de acțiune și monitorizare pentru anul 2019; întocmirea unui Regulament de accesibilizare care să fie implementat în acordarea viitoarelor autorizații de construire/modernizare/amenajare ca parte a caietului de sarcini;însușirea de către cei prezenți a utilității pliantului și promovarea acestuia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.