Voluntariat, început de școală, fapte bune…

INVESTIM ÎNCREDERE. PROMOVĂM VALORI. SALVĂM ZÂMBETE.

Voluntariat, început de școală, fapte bune…

septembrie 8, 2022 Proiecte Realizate 0
54

A început un nou an școlar, cu flori, copii zâmbitori…

Dar din păcate pentru mulți copii începutul anului școlar nu e chiar așa cum vedem pe ”micile ecrane” sau în postările din social-media. Mulți dintre acești copii nu se vor bucura de haine și ghiozdane noi, le vor împrumuta de la frații sau prietenii lor mai mari sau le vor folosi pe cele de anul trecut.

Voluntariat…

Aici intervine Karina, o adolescentă care ne-a scris că ar dori să devină voluntar al asociației noastre. Totul s-a portivit cu începutul anului școlar, astfel că i-am propus Karinei să găsească doi copii pentru care începutul școlii să fie așa cum ar trebui să fie într-o societate care respectă educația ca o valoare importantă a dezvoltării umane.

Fapte bune…

Cu ajutorul Karinei care ne-a trimis o listă cu nevoile celor doi școlari, am pregătit, credem noi, tot ce are nevoie un copil pentru a începe școala zâmbind.

Rezultatul…

Iată ce a simțit Karina cu ocazia acestei experiențe:

                                                                      

 

“Cel mai mic act de bunătate e mai valoros decât cea mai mare intenție”-Oscar Wilde

Același sânge curge în fiecare om de pe pământ. Suntem diferiți și unici, fiecare om are propriile sale amintiri și alegeri din care își conturează viața, dar totuși toți suntem la fel, toți suntem oameni. Fie că unii dintre noi au dizabilități, sau trăiesc într-un mediu sărac nu schimbă faptul că toți suntem egali, că avem aceleași drepturi și că ar trebui să fim tratați cu aceeași catintate de respect pe care o oferim.

Mereu am vrut să ajut, m-am simțit mereu norocoasă și am fost recunoscătoare pentru viața și oportunitățile pe care le am, de oamenii care mă sprijină și mă ajută, așadar aș vrea să ofer asta și altora, aș vrea sa pun un zâmbet pe fața unui copil, să îl strâng în brațe și să simt că am putut să-l ajut. Nu toți ne-am născut într-un mediu favorabil și din acest motiv trebuie să ne sprijinim unii pe alții, nu trebuie să închidem ochii la ce este în jurul nostru.

Cu ajutorul asociației Help and Advice am reușit să pun zâmbetul pe fața unui băiețel, Armando și a unei fetițe, Diana. Le-am oferit lucruri obișnuite, folosite de zi cu zi (hăinuțe, rechizite, lucruri de igienă) și totuși pentru ei a fost un cadou semnificativ. Erau timizi, la început se ascundeau fiindu-le rușine să vină să mă salute, dar într-un final m-au ținut în brațe și mi-au mulțumit, apoi au fugit să vadă ce au primit. Când ajutăm suntem ca o oglindă ce reflectă compasiune, bunătate, răbdare şi dragostea adevărată pentru cei din jur, pentru ei suntem ca o lumânare în întuneric. Niciun act de bunătate, oricât e el de mic, nu este vreodată irosit.

Vasilica Karina-voluntară Asociația Help and Advice

Succes copii !!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.